Tizedével drágul a csirkehús

Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.

Gazdanet2012. 01. 16. hétfő2012. 01. 16.

Kép: Zalai baromfifeldolgozóban Pacsán pulykát dolgoznak fel. 2011.11.09. Fotó: Bohanek Miklós

Tizedével drágul a csirkehús
Zalai baromfifeldolgozóban Pacsán pulykát dolgoznak fel. 2011.11.09. Fotó: Bohanek Miklós

Az MTI szerint a gazdasági napilap hétfői számában megjelent cikk ismerteti, hogy a drágulás érinti majd a pulykából készült árukat is, és termékenként eltérő lesz, így a csirkemellfilénél elérheti a 8-10, míg az olcsóbb termékek esetében a 3-5 százalékot.

A költségek növekedése mellett az élénk exportkereslet miatt járó szűkösebb árualap indokolja a drágulást, és mivel a sertéshúsoknál drasztikusabb áremelés lehet, ezért mostanság nem várható, hogy az legyen a helyettesítő termék - közölte az elnök. Szerint épp ezért jó esélye van a termelőknek és a feldolgozóknak arra, hogy áremelési szándékaikat elismertessék a kiskereskedelemmel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek