Három nagy aranyérem a borversenyen

Három nagy aranyérmet adtak ki, Győrffy Szabolcs köveskáli rózsakővel, Koczok Kálmán balatonfüredi olaszrizlinggel, az Effendy-vin Kft. balatonedericsi olaszrizlinggel végzett az élen a Veszprém Megyei Agrárkamara Veszprém megyei palackos borok versenyén.

Gazdanet2012. 03. 24. szombat2012. 03. 24.
Három nagy aranyérem a borversenyen

Tizenötödször rendezte meg a Veszprém Megyei Agrárkamara a Veszprém megyei palackos borok versenyét, amelyen a megye neves borászatai indultak. Téli Róbert, az agrárkamara megyei titkára úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a Pannon Egyetem Agrártudományi Centrum Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében megszervezett borversenyre 77 borászat 221 mintát nevezett be. Legnagyobb számban a megye négy borvidékére jellemző fehérborok közül az olaszrizling és juhfark fajtákat neveztek be, a 22 vörösborminta mellett három gyöngyöző bor is megmérettette magát.

A borokat felkért szakértőkből álló bizottságok százpontos bírálati módszerrel értékelték, dr. Kállay Miklós, a Corvinus Egyetem professzorának, a Magyar Borakadémia elnökének irányításával. Hat bizottságban dolgoztak, mindegyikben hét szakember foglalt helyet. Folytatódott az utóbbi évek tendenciája, egyre több fiatal borász dolgozott a bizottságokban. Három nagy aranyérmet adtak ki, Győrffy Szabolcs köveskáli rózsakővel, Koczok Kálmán balatonfüredi olaszrizlinggel, az Effendy-vin Kft. balatonedericsi olaszrizlinggel végzett az élen – tájékoztatott Téli Róbert az agrárkamara titkára.