Jobbik: az IMF lenyúlhatja a magyar termőföldet.

A Jobbik egy 1982-es jogszabályra hivatkozva állítja, hogy az IMF lenyúlhatja a magyar termőföldet. A Fidesz szóvivője szerint komolytalan a felvetés.

Gazdanet2012. 03. 08. csütörtök2012. 03. 08.
Jobbik: az IMF lenyúlhatja a magyar termőföldet.

Apáti István szerdán arról beszélt: kezdeményezik, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Nemzetközi Valutalap (IMF) alapokmányának kihirdetéséről szóló 1982-es törvényerejű rendeletet, amelynek értelmében az IMF-et nemzetközi szervezetként pluszjogosítványok illetik meg az adózás, a diplomáciai mentesség, vagy a tulajdonszerzés területén is – írta az mno.hu. Apáti István rámutatott, a rendelet alapján az IMF korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, cégeket, sőt akár termőföldet is Magyarországon, a Jobbik éppen ezért attól tart – mondta –, hogy a kormány „fel fogja áldozni” az IMF-nek a magyar föld- és vízvagyont az államadósság csökkentése érdekében.

Selmeczi Gabriella az MTI-hez eljuttatott kommünikéjében úgy fogalmaz: a kormány „a józan ész keretein belül” folytatott tárgyalások után mindenkivel olyan megállapodásokat köt, amelyek megfelelnek a nemzeti érdekeknek. A Jobbik viszont napról napra azt bizonyítja, hogy soha, semmiről nem hajlandó megállapodni senkivel, ezért nem is veszi őket senki komolyan – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Ezek is érdekelhetnek