Még több nyúl

A Nyúl-unk a munkáért országos faluközösségi program újabb résztvevőkkel bővült. 2011 szeptembere óta ezidáig összesen 13 faluközösség vett részt a programban. További támogatásoknak köszönhetően most 5 település 55 családja csatlakozhatott a nyúltenyésztők köréhez.

Gazdanet2012. 03. 09. péntek2012. 03. 09.
Még több nyúl

A Tolna megyei Gyulaj község polgármestere Dobos Károlyné látta vendégül a program támogatóit és résztvevőit. Az esemény bejelentése alkalmából rendezett rendkívüli sajtótájékoztatóra a program egyik fővédnöke, V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár úr személyesen is ellátogatott Gyulajra.

Az államtitkár úr beszédében méltatta a program eddigi sikereit, az országban egyedülálló, példa értékű kezdeményezést. Kiemelte, a Vidékfejlesztési Minisztérium által is támogatott program erőssége, hogy hisz az összefogás erejében, a munka eredményében és a jó példa hatásában, bízik a nyulászkodók rátermettségében és kitartásában. Dobos Károlyné beszédében megjegyezte: "Gyulaj az erdőjéről és dámszarvasairól híres. Nekünk eddig az erdőből a madárfütty jutott. Mindent meg kell tennünk, hogy fölemeljük a falu rászoruló családjait."

A program bővítésre támogatók jóvoltából nyílik lehetőség. Az oktató-nevelő program sikerességét látva Börzsöny Belenyúl (Diósjenő, Nógrád, Berkenye), Makkos hotyka, valamint Monostorpályi közösségek számára teremtik meg a lehetőséget, hogy csatlakozhassanak a kedvezményezett közösségekhez.

A támogatók köréhez a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. is csatlakozott, a vállalat – a többi támogatóhoz hasonlóan – fontosnak tartja a vidék támogatását. Hozzájárulásuknak köszönhetően teszt program is indul Gyulajon. Ennek keretében a támogatásban már részt vevő, legjobban teljesítő 3 család számára további eszközöket és nyulakat biztosítanak.

Ezek a családok a nyulászkodás által a mindennapi önfenntartáson túl jövedelemkiegészítésre is szert tehetnek. A teszt program nyertesének kiválasztásában a TolnAgro Állatgyógyászati Kft. tulajdonosának lokálpatriotizmusa játszott szerepet, mindenképpen Tolna megyei települést szeretett volna támogatni, többek között ezért esett a választás Gyulajra. A dél-dunántúli TolnAgro Állatgyógyászati Kft.  állatgyógyászati készítmények forgalmazásával segíti a környék településeinek gazdáit az állattartásban és állattenyésztésben.

Ezek is érdekelhetnek