200 ezer cég figyelem: lejár a módosított határidő is!

Szombaton jár le az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határideje, mely az állattartóktól, növénytermesztőktől kezdve egészen a boltosokig érint minden vállalkozást.

GazdanetO. Horváth György2012. 06. 26. kedd2012. 06. 26.
200 ezer cég figyelem: lejár a módosított határidő is!

Az eredeti határidő május vége volt, de rengetegen késtek a bevallással, ezért a kormány június végéig meghosszabbította az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának határidejét. Sokan nem tudják, hogy vonatkozik rájuk a rendelkezés, pedig nagyjából 200 ezer vállalkozást érint. Mindenkit, akinek valami köze van az élelmiszerhez.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat 2012-tő kell fizetni, előbb regisztrálni, illetve a díjat bevallani kell, majd két részletben befizetni. Az első fizetési határidő július utolsó napja, a díj mértéke pedig a vállalkozás jövedelem, vagy a nettó árbevételének 0,1 százaléka. Így fizetnek a mezőgazdasági alapanyag-termelők, a feldolgozók, a kereskedők, de még a fuvarozók, raktározók is.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díjra vonatkozó bevallást elektronikus kell benyújtani a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak. A díjat évente kétszer kell befizetni, az első határidő július 31.

Ezek is érdekelhetnek