Új hitel kicsi és nagyobb cégeknek

Százmilliárd forint keretösszegű hitelpályázatot indít vállalati ügyfelei részére az OTP Bank, amelynek egyik prioritása az európai uniós pályázati forrásokból tervezett - ezen belül is kiemelten a feldolgozóipari, a mezőgazdasági és az élelmiszeripari - beruházások finanszírozása.

GazdanetO. Horváth György2012. 07. 07. szombat2012. 07. 07.

Kép: Izsák, 2011. március 29. Juhász Sándorné az Izsáki Házitészta Kft. vezetője. Fotó: Ujvári Sándor

Új hitel kicsi és nagyobb cégeknek
Izsák, 2011. március 29. Juhász Sándorné az Izsáki Házitészta Kft. vezetője. Fotó: Ujvári Sándor

Egy vállalkozás 50 millió forinttól 4 milliárd forintig is pályázhat beruházási hitelre. A projekt legfeljebb 60 százalékát lehet hitelből finanszírozni, a minimális saját erő legalább a projektköltség 20 százaléka. A futamidő maximum 10 év, forgóeszköz finanszírozás esetén pedig 5 év lehet. A vállalatok pályázatukat elektronikusan nyújthatják be, az előminősítést 30 napon belül elvégzik.

Gyuris Dániel vezérigazgató-helyettes elmondta: a hitelprogram kiemelten támogatja az európai uniós forrásokból tervezett feldolgozóipari, mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások megvalósítását. Hangsúlyozta, hogy míg az elmúlt két évben szűkült a hitelezés az agráriumban, az OTP csoport növelte szerepvállalását, hétről tíz százalékra növelte piaci részesedését.

Ezek is érdekelhetnek