Ma éjfélig még leadható a bejelentést!

Ma éjfélig lehet interneten leadni egy fontost bejelentést. Ez azokra a gazdálkodókra vonatkozik, akik a 2012/2013 gazdálkodási évben az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatásba bevitt földterületüket át kívánják adni más gazdálkodónak. Erről ma éjfélig, tehát augusztus 31-ig kell tájékoztatniuk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH).

GazdanetO. Horváth György2012. 08. 31. péntek2012. 08. 31.

Kép: Csala Zoltán tuladonos mutatja a térképet Domaszéki földügyek, a telkek határai papíron méterekkel arrébb vannak, mint a valóságban, térképek 2009.08.13. fotó: Németh András Péter, Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

Ma éjfélig még leadható a bejelentést!
Csala Zoltán tuladonos mutatja a térképet Domaszéki földügyek, a telkek határai papíron méterekkel arrébb vannak, mint a valóságban, térképek 2009.08.13. fotó: Németh András Péter
Fotó: Photographer: Andras Peter Nemet

A kötelezettségátadásra vonatkozó kérelmet és a jogutódlás bejelentését a kötelezettség átvevőjének elektronikus úton kell bejelentenie az MVH-hoz. A vis maior eseményektől eltekintve az AKG támogatás ideje alatt egy kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület csak egyszer cserélhet gazdát kötelezettség-átvállalással.

A benyújtást követő 60 napon túl a kérelmet a kötelezettség átadója és átvevője kizárólag együttesen vonhatja vissza, a kérelemről döntő határozat jogerőre emelkedéséig. A kötelezettséget átvevőnek saját érdekében fontos ellenőriznie, hogy az átadó minden dokumentumot (pl. a gazdálkodási naplót, a webGN igazolást, a tápanyag-gazdálkodási terveket vagy a talajvizsgálat, levélanalízis és egyéb mérések jegyzőkönyveit) rendelkezésére bocsátott-e.

A szakszerű tápanyag-gazdálkodás érdekében az integrált, valamint ökológiai ültetvény célprogramban résztvevőknek gazdálkodási évenként levélanalízist kell végeztetniük. Ha a termelők ezt idáig nem tették meg, a levélminták összegyűjtését és akkreditált laboratóriumba küldését augusztus 31-ig el kell végezniük.

Ezek is érdekelhetnek