Belga csapos lett a világbajnok

A belga Allaine Schaiko nyerte a tegnap este Montreál-ban megrendezett Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokságot. A belga csapos több száz lelkes néző előtt mérkőzött meg a végső döntőben az ausztrál Charles Mudd-al, a híres Chalet du Mont-Royal-ban.

GazdanetO. Horváth György2012. 10. 26. péntek2012. 10. 26.
Belga csapos lett a világbajnok

A bajnokság során a versenyzőknek teljes pontossággal kellett követniük a belga sörcsapolási rituálét, versengve az idővel is, egy szakértőkből álló zsűri előtt. Az immár hagyományosan, évente megrendezett verseny célja megtalálni a világ legjobb sörcsapolóját. Hazánkat Gulyás Sándor képviselte Zalaegereszegről, aki sikeresen mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben.

A Kanadában most először megrendezett magas rangú eseményen a világ legjobbjai küzdöttek meg egymással egy sor egyéni párbaj során. Összesen 21 országból, köztük Magyarországról érkeztek a nemzeti döntősök, hogy felkészüljenek és megmérkőzzenek a világbajnoki címért. Egy tökéletes kehely Stella Artois tálalásának kilenc különálló lépése van, melyben a legkisebb részletek is számítanak. Egy kilöttyent csepp, egy túl magas habkorona, vagy egy kevésbé megtisztított kehely könnyen a verseny végére sorolhat egy versenyzőt.

Ezek is érdekelhetnek