Borászokat támogatnak

1,1 milliárd forintos forrást nyújt borászati beruházások támogatására. A 4 millió eurós forrás a már megvásárolt, kifizetett, és üzembe helyezett gépekre igényelhető. A támogatást az idén november 5-től lehet igényelni.

Gazdanet2012. 10. 16. kedd2012. 10. 16.
Borászokat támogatnak

A támogatás mértéke mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő igénylőknél a vásárolt gépek nettó értékének 40 százaléka, míg nagyvállalatoknál 20 százaléka. Az igényelt összegnek meg kell haladnia az 1 millió forintot, de nem lehet több 100 millió forintnál. Az 50 millió forint alatti éves árbevételű vállalkozások esetében a támogatási összeg minimumára vonatkozó szabály nem érvényes, így a legkisebb borászatok is igénybe tudják venni a támogatást. A támogatás kifizetésének legkésőbbi határideje 2013. október 15.

Újdonság, hogy a jövőben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már nem vizsgálja a melléktermék-kivonási kötelezettség teljesítését, így a jövőben a gazdák egyszerűbben igényelhetnek támogatást borászati beruházásokra. A támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatvány az alábbi címről tölthető le.


 

Ezek is érdekelhetnek