Európa agrárfenegyereke vizsgálja a magyar földügyeket

Október 2-án az LMP meghívására Magyarországra érkezik José Bové, az Európai Parlament zöldpárti frakciójának tagja. A McDonald’s étterem lebontásáról is elhíresült globalizációkritikus francia politikus kétnapos programja egybe esik az új hazai földtörvény parlamenti vitájával. A kistermelők érdekeit védő Bové találkozik az LMP politikusaival és tagjaival, Fejér megyei gazdákkal, valamint részt vesz egy fórumon Ángyán Józseffel és Szabó Rebekával.

GazdanetO. Horváth György2012. 10. 02. kedd2012. 10. 02.
Európa agrárfenegyereke vizsgálja a magyar földügyeket

A zöldpárti politikus október 2-án, kedden zártkörű megbeszélést folytat az LMP politikusaival és tagjaival a helyi élelmiszerekről, valamint a globális agrobizniszről és az azzal szembeni ellenállásról. Az Ökopolisz Alapítvány „Földet a helyi gazdáknak?” címmel október 3-án, szerdán 10 órakor nyilvános fórumot rendez, ahol José Bové Ángyán József volt államtitkárral és Szabó Rebekával, a Mezőgazdasági bizottság LMP-s tagjával beszélget a fenntartható mezőgazdaság és az élelmiszer-önrendelkezés európai uniós lehetőségeiről, valamint a földeket megszerző oligarchákról. A fórum helyszíne a Grund (Budapest VIII. ker. Nagytemplom u. 30).
A fórumot követően, 12.00 órakor a három előadó sajtótájékoztatót tart, amely után interjúk készíthetők.

Délután José Bové és az LMP képviselői Fejér megyébe indulnak, ahol helyi gazdák véleményét, kérdéseit és igényeit hallgatják meg arról, hogy ők mit szeretnének elérni az Európai Unió testületeinél, és mit várnának el, hogyan képviselje őket az Európai Parlament zöld frakciója. A látogatás sajtónyilvános, az utazás busszal történik, indulás Budapestről 13.30-kor a fórum helyszínéről.
 

Ezek is érdekelhetnek