Indul a razzia!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és megyei kormányhivatalok a mai napon kezdik meg ünnepek előtti ellenőrzéseiket a kereskedelemben, amelynek célja a biztonságos karácsonyi vásárlások feltételeinek biztosítása. A hatóság laboratóriumban vizsgálja többek között a karácsonyi fényfüzérek biztonságosságát, és az üzletekben és a piacokon is végez ellenőrzéseket a veszélyes termékek kiszűrésére.

Gazdanet2012. 11. 27. kedd2012. 11. 27.
Indul a razzia!

Az idei év ellenőrzéseinek középpontjában a termékbiztonság, valamint a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelme áll. A november 26-tól év végéig tartó ellenőrzések során a felügyelőségek munkatársai az alábbi területeken és témakörökben tartanak fokozott ellenőrzéseket: árfeltüntetés, a vásárlói megkárosítások kiszűrések, az akciós ajánlatok valóságtartalmának ellenőrzése, a veszélyes termékek forgalomból történő kivonása, a fogyasztói jogokkal kapcsolatos tájékoztatás ellenőrzése.

Az ellenőrzések elsősorban a széles fogyasztói tömegeket vonzó nagy áruházláncok üzleteire, hiper- és szupermarketekre, bevásárlóközpontokra koncentrálnak, de a felügyelők jelen lesznek a kitelepüléseken, a vásárokon és a piacokon is. Fogyasztóvédelmi bírsággal a fogyasztók széles körét érintő súlyos jogszabálysértés elkövetése esetén lehet számolni.

Ezek is érdekelhetnek