Este sem tért magához a forint!

A forint a magyar zárás után sem tért magához, a nemzetközi kereskedésben továbbra is 288 forintért jegyeznek egy eurót.

GazdanetO. Horváth György2012. 12. 17. hétfő2012. 12. 17.

Kép: A trader works in the Goldman Sachs booth on the main trading floor of the New York Stock Exchange July 29, 2011. U.S. stocks dropped for a fifth straight day on Friday after weak data on the economy and a setback on a debt deal discouraged investors, pushing the S&P 500 briefly below a key technical level. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: BUSINESS), Fotó: © Mike Segar / Reuters

A trader works in the Goldman Sachs booth on the main trading floor of the New York Stock Exchange
A trader works in the Goldman Sachs booth on the main trading floor of the New York Stock Exchange July 29, 2011. U.S. stocks dropped for a fifth straight day on Friday after weak data on the economy and a setback on a debt deal discouraged investors, pushing the S&P 500 briefly below a key technical level. REUTERS/Mike Segar (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)
Fotó: © Mike Segar / Reuters

A forint ma megzuhant, szinte hónapok óta nem látott mértékben esett. Ez az euró esetében azt jelentette, hogy délelőtt tíztől délig két óra alatt 3, majd azt követően ismét két forintot rontott értékéből pénzünk. Délután történt egy kis korrekció, így már 288-as szinten áll órák óta az árfolyam. A svájci frank esetében is hasonló a helyzet: 234 alatti szinten kezdett ma reggel, majd kora délutánra már csaknem elérte a 239-et a jegyzés. Most, este hét előtt 238,4 volt a szint. A dollár csaknem 220 forintot ért el az árfolyam, de innen visszatáncoltunk egy kissé, így hét előtt egy zöldhasúért 218,8 forintot adtak.

A forint ilyetén való bedőlésének állítólag két oka is van: a Moodys 299 forintra „lőtte be” legutóbbi elemzésében az eurót, illetve a piac nem fogadja lelkesen a holnap várható állítólagos ismételt magyar jegybanki kamatvágást.

Ezek is érdekelhetnek