Patkányméreg lehet a nápolyiban!

Patkányméreg kerülhetett abba tejporba, melyet lengyel édességek gyártásához használtak fel – erről értesítette a magyar hatóságokat az uniós riasztási lánc.

GazdanetO. Horváth György2013. 01. 23. szerda2013. 01. 23.
Patkányméreg lehet a nápolyiban!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) 2013. január 22-én kapott értesítést az EU gyors riasztási rendszeren, mely szerint lengyel édességek gyártása során feltehetően rágcsálóméreggel szennyezett tejport használtak fel, ezért ezeket az édességeket visszahívják a fogyasztóktól. A feltehetően szennyezett termékből – melynek eredeti megnevezése „Wafle waniliowe 175g” magyar megnevezése TS Vanília ízű krémmel (74%) töltött ostyaszeletek, minőség-megőrzési ideje 2013. 04. 21., azonosító száma 2-0771-210413 – a jelenlegi információk szerint Magyarországon a Tesco áruházakba szállítottak.

A NÉBIH azonnal elrendelte az eset kivizsgálását, és intézkedés történt a termékek forgalomból történő kivonásáról, a fogyasztóktól való visszahívásáról. A hatóság kéri a fogyasztókat, hogy a megadott azonosítóval ellátott, korábban vásárolt termékeket semmilyen körülmények közt ne fogyasszák el! Amennyiben bővebb információt kapunk a lengyel hatóságtól, a fogyasztókat és az érintett vállalkozásokat azonnal értesítik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek