Újabb húsüzemet mentene az állam

Önkormányzati részvétellel indítanák újra a január elején bezárt sátoraljaújhelyi húsüzemet. Szamosvölgyi Péter a város polgármestere sajtótájékoztatóján elmondta a Zemplén-Hús Kft. épületei és berendezései minden tekintetben megfelelnek a normáknak, vagyis egyetlen gombnyomással elindítható a termelés.

GazdanetO. Horváth György2013. 01. 31. csütörtök2013. 01. 31.
Újabb húsüzemet mentene az állam

A polgármester tegnap a tájékoztató után a térség nagyobb állattartóival tárgyalt arról, hogy partnereket találjon a cég megvásárlásához és a hosszú távú üzemeltetéshez. Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője hozzátette: amennyiben sikerül egy olyan szakmai és pénzügyi befektetői kört összehozni, amely képes a több mint 120 éves üzemet gazdaságosan és jó színvonalon működtetni, a kormányzat kész a projektet a gyulai, pápai és kaposvári példához hasonlóan, az önkormányzaton keresztül anyagilag is támogatni – írta a nol.hu. A honatya úgy véli, ezzel nemcsak az elvesztett 30 munkahelyet szerezhetik vissza, hanem vágópont létrehozásával további 20-30 dolgozóra is szükség lehet. A javaslatot pártja gyulai frakcióülésén készül az illetékes kormánytagok és a miniszterelnök elé tárni.

Mint korábban megírtuk, a Zemplén-Hús Kft. tulajdonosai gazdasági okokra hivatkozva zárták be a húsüzemet. Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár felajánlotta, hogy segít új piacokhoz jutni a céget, de a cégvezetők ettől elzárkóztak. Jelezték: csakis az üzem eladásában vagy bérbeadásában gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetnek