Van pénz a kertészetben!

Egy nappal a kertészeti géptámogatás megnyitása után, már a rendelkezésre álló keret 50%-ára, 12 milliárd forintra nyújtottak be kérelmet a gazdálkodók, s vélhetően napok alatt lekötik a forrást. Ez azt jelenti, hogy a 24 milliárdos uniós keret mellé szükséges 65 százalékos önrészt – 48 milliárdot - is biztosítani tudják.

GazdanetO. Horváth György2013. 08. 17. szombat2013. 08. 17.

Kép: Semsei család dohánymagot ültet, Attila és édesapja András és az unoka Csaba. 2009.03.16. Fotó: Bohanek Miklós

Van pénz a kertészetben!
Semsei család dohánymagot ültet, Attila és édesapja András és az unoka Csaba. 2009.03.16. Fotó: Bohanek Miklós

Egy nap alatt 12 milliárd forint támogatási igény futott be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz a kertészeti gépek támogatási kiírásra. Az összesen 24 milliárd forintnyi keret így várhatóan néhány nap alatt kimerül. Mindez azt is jelenti egyben, hogy van pénz a kertészetben, ugyanis a támogatást a gépek beszerzésének értékének 35 százalékára lehet igényelni. a teljes beruházás értéke 68-70 milliárd forint, ebből az unió áll 24 milliárdot és 48 milliárdot a vállalkozások, gazdálkodók.

A kérelmeket az MVH a beérkezés sorrendjében bírálja el, ezért a nagy érdeklődés miatt sem érdemes várnia annak, aki támogatást kíván igényelni. Az elektronikus benyújtó felület a hosszú hétvége alatt is zavartalanul üzemel.

Ezek is érdekelhetnek