1,6 milliárd állattartóknak, kertészeknek és falufelújításra

A napokban 800-800 millió forintot utalt ki az MVH az uniós társfinanszírozású alapból állattartóknak, kertészeknek és falufelújításra.

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 30. szerda2014. 04. 30.
1,6 milliárd állattartóknak, kertészeknek és falufelújításra

Április utolsó hetében 800 millió forint kifizetését hagyta jóvá a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vidékfejlesztési célú támogatásokra. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott támogatásokból 170 kérelmező részesül, akik elsősorban épület felújításokra, infrastruktúra fejlesztésre, játszóterek korszerűsítésére, valamint új piacok létrehozására fordíthatják az összeget.

800 millió forint kifizetését hagyta jóvá a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) állattartó telepek korszerűsítésére és kertészeti gépek beszerzésére április utolsó hetében 128 kérelmező részére. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott támogatásból a gazdálkodók állati férőhelyek kialakítását, az állattartás minőségének javítását szolgáló beruházásokat, valamint környezetbarát és energiatakarékos kertészeti eszközök beszerzését valósíthatják meg.

Ezek is érdekelhetnek