Az uniós agrárpénzeknél nincs fennakadás

Nem múlik el nap, hogy valamilyen jogcímen ne utalna néhány milliót, vagy milliárdot az MVH. Legutóbb a cukortermelők támogatását és a bogyós gyümölcs-termelőket segítő támogatás utalását kezdték meg.

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 29. kedd2014. 04. 29.

Kép: Folyton termő málna bogyós gyümölcs bokor kiskert szüret Fotó: Habik Csaba 2011 08 01

Az uniós agrárpénzeknél nincs fennakadás
Folyton termő málna bogyós gyümölcs bokor kiskert szüret Fotó: Habik Csaba 2011 08 01

3 milliárd forint utalásával folytatja kedden a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített cukortámogatás kifizetését a jogosult termelők részére. A jogcímben a teljes keret 12 milliárd forint, melyből 6 milliárd forint már megérkezett a kérelmezők számláira. A támogatás kifizetése a kérelmek lezárásával folyamatosan történik, azon gazdálkodók, részére, akiknek a területalapú támogatási kérelmét az MVH jóváhagyta, és a jogszabályban foglalt feltételeket teljesítették.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megkezdte a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített bogyós gyümölcs támogatás utalását. Ezen a jogcímen összesen több mint 116 millió forint kerül kifizetésre mintegy 200 kérelmező részére. Az egységnyi támogatási jogosultságra jutó fajlagos támogatási összeg 360 392 forint. A kifizetés a kérelmek lezárásával folyamatosan történik azon gazdálkodók részére, akiknek a területalapú támogatási kérelmét az MVH jóváhagyta, és a jogszabályban foglalt feltételeket teljesítették.

Ezek is érdekelhetnek