Többen vinnék a kapuvári vagyont

Négy ajánlat érkezett az évekkel ezelőtt leállt kapuvári húsgyárat egykor működtető társaságok vagyonára a felszámolás során kiírt ötödik pályázaton - közölte az MTI érdeklődésére a péntek déli beadási határidő lejráta után a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft.

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 28. hétfő2014. 04. 28.
Többen vinnék a kapuvári vagyont

Kovács Csaba, az NRN Kft. ügyvezetője korábban a hírügynökség érdeklődésére elmondta: jövő kedden bontják fel a pályázati csomagokat, így akkor tudható meg, hány ajánlat érvényes, illetve melyik pályázó venné meg a teljes vagyont, melyik annak egyes elemeit. Hozzátette: az ezt követő napokban születhet meg a pályázat eredménye.

A Kapuvári Hús Zrt. felszámolását a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy 2012. szeptember 17-én, hetekkel a termelés leállása után benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság. A Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először tavaly áprilisban, majd júniusban hirdették meg, együttesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat. A zrt. vagyonának irányára ezeken a pályázatokon mintegy 1,5 milliárd, a kft.-é körülbelül 450 millió forint volt, de később ezt csökkentették.

A határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen 7,6 milliárd forint értékben. A dolgozói igényeken felül 3,5 milliárdos beszállítói és négymilliárdos egyéb követelést tartottak akkor nyilván.A legutóbbi pályázatot február közepén nyilvánította érvényesnek, de eredménytelennek az NRN Kft. Akkor három ajánlat érkezett, de egyik sem volt teljes körű; valamennyi pályázó a Kapuvári Hús Zrt. vagyonára tett ajánlatot. Egyikük a kikiáltási ár felét sem elérő összegért venné meg a társaság teljes vagyonát, míg két jelentkező az üzem szennyvíztelepe iránt érdeklődött. Az ajánlott összegek együttesen sem érik el a kért ár hetven százalékát. Az egykori húsgyár gépsoraival rendelkező, a Kapuvári Hús Zrt, által tulajdonolt Kapuvári Bacon Kft. vagyonára akkor nem érkezett ajánlat. - írta az MTIEco.

Ezek is érdekelhetnek