Uniós támogatás iskolásainknak

Az uniónak hála Magyarország a következő tanévtől várhatóan a jelenleginél is több pénzt fordíthat a nemzeti iskolagyümölcs-programra, amelyet az általános iskolások teljes körére kiterjesztene.

GazdanetO. Horváth György2014. 04. 06. vasárnap2014. 04. 06.
Uniós támogatás iskolásainknak

Az Európai Unió a tavalyi agrárpolitikai reform eredményeként a 2014/2015-ös tanévre 90 millióról 150 millió euróra növelte az európai program keretösszegét, így Magyarország is több forráshoz juthat belőle. A támogatás növekedésének függvényében lehetőség lenne arra, hogy a kezdeményezés előnyeit ne csak az általános iskolák első hat, hanem mind a nyolc évfolyama élvezhesse, és a gyümölcsosztás mellett különböző kísérőrendezvényeket, az egészséges életmódot népszerűsítő oktatásokat is lehessen finanszírozni - jelentette be Bittsánszky Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárpiaci főosztályvezető-helyettese.

A nemzeti program része az európai iskolagyümölcs-programnak, amely azzal a céllal indult, hogy hosszú távú szerepet vállaljon a gyerekek helyes táplálkozási szokásainak kialakításában. Az állami hozzájárulással együtt ebben a tanévben 2,8 milliárd forintból több mint 2030 hazai iskolában 538 ezer gyermek kaphat legalább hetente kétszer kétféle gyümölcsöt. Több mint 45 millió adag gyümölcsöt és gyümölcslevet osztottak ki a résztvevő oktatási intézményekben.

Ezek is érdekelhetnek