Disznóság, átdátumozott élelmiszerrel etették a gyerekeinket!

Lejárt minőségmegőrzési idejű, átdátumozott, hamisított élelmiszereket találtak egy szlovák cég által bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban. A helyszínen 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket, energiaitalt foglaltak le. A NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei a hamisításhoz szükséges eszközöket is megtalálták a raktárban.

GazdanetO. Horváth György2015. 03. 17. kedd2015. 03. 17.

Kép:

Disznóság, átdátumozott élelmiszerrel etették a gyerekeinket!

A NAV Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen egy raktárban nagy mennyiségű élelmiszert találtak, ezért azonnal értesítették a megyei Kormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit, akik megállapították, hogy a raktár élelmiszer-tárolására engedéllyel nem rendelkezett, illetve higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt a helyiségekben. Az ellenőrök a legnagyobb mennyiségben 2014 júniusában lejárt „ALETE Kinder Keks”-etés Ferrero Rocher-t, füstölt hús termékeket találtak a raktárban. A helyszíni szemlén a NÉBIH KÜI szakemberei megállapították, hogy az elkövetők az eredetei dátumot -  keksz esetében ez tavaly június volt - lefestették, és azt 2015. júniusra módosították, és ellátták új szállításra vonatkozó matricákkal is a gyűjtócsomagolásokat. Ezen a Nestlé frankfurti és bécsi cégnevei szerepeltek. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket (festék, bélyegzők, új etikett címke) is lefoglalták. Az egységben további termékek (kávé, egyéb édesipari termékek, energiaitalok) hamisítása is zajlott. Az eljárás során a bérlő cég részéről képviselő nem jelent meg, így a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből.

Fontos, hogy bár magukat a termékeket átcímkézték, azonban a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es dátum látszik. A hatóság felhívja a fogyasztók és a forgalmazók figyelmét ennek ellenőrzésére. A hamisított termékekről készült fényképek és videók itt láthatók. A hatóság kéri a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, azt jelentsék a NÉBIH Zöld számán: (06-80/263-244).

Ezek is érdekelhetnek