Műanyag a csokiban: több mint 100 raklapnyi érkezhetett Magyarországra

A visszahívott Mars-termék mennyisége Magyarországon több mint 100 raklapnyi. Azért kell betiltani ezek forgalmazását, mert a gyártó szerint előfordulhat, hogy műanyag került az édességbe.

GazdanetO. Horváth György2016. 02. 25. csütörtök2016. 02. 25.
Műanyag a csokiban: több mint 100 raklapnyi érkezhetett Magyarországra

A Mars-csoport mintegy féléves termelését hívta vissza a mini Snickers, Mars, Milky Way, Celebrations és Mini Mix termékekből, miután Németországban egy Snickers szeletben piros műanyagdarabokat találtak. Szerinte azért ilyen “hatalmas a visszahívási akció” mert a cég is még vizsgálja, hogyan kerülhettek a műanyagdarabok a termékbe.

A Mars azért is döntött a teljes tétel visszahívásáról, hogy a vásárlók felé igazolja: maximálisan elővigyázatosan jár el. Így próbálják a renoméjukat megtartani, és a vásárlók biztonságát szavatolni – jegyezte meg Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán. Eddig 55 országról tudott, hogy oda kerülhettek műanyag darabokkal szennyezett csokitermékek. Azok a vásárlók, akik megkárosítva érzik magukat, ott adhatják vissza a terméket, ahol azt vásárolták, ott tőlük visszavásárolják azt. A visszahívási értesítés kézhezvétele után a kereskedőknek azonnal le kell venniük a termékeket a polcokról, és azt visszajuttatják a Mars által megadott címre. A Mars Magyarország Bt. a későbbiekben dönti el, hogy mi történjen a visszagyűjtött termékekkel.

A napokban jött a hír, miszerint a világszintű gyártó a 2016. június 19-től 2017. január 08-ig terjedő minőség-megőrzési idővel rendelkező igencsak kedvelt MARS-termékeket visszahívja az üzletekből. Méghozzá egy igen ritka eset miatt teszi ezt: műanyag kerülhetett az édességekbe. Aki tehát vett a fenti időpontokkal ellátott SNICKERS, MARS, MILKY WAY, CELEBRATIONS és MINI MIX termékekből, az ne fogyassza el.

 

Ezek is érdekelhetnek