Cáfol a miniszter

Mégis csak van pénz az iskolatejre. Ez derült ki az agrártárca vezetőjének mondandójából. Korábban felvetődött, hogy 100-150 ezerrel kevesebb gyerekhez juthat el a napi ingyenes adag.

GazdanetO. Horváth György2016. 09. 22. csütörtök2016. 09. 22.

Kép: gyerek iskola reggeli étkezés szendvics táplálkozás 2010 05 15 Fotó: Kállai Márton

Cáfol a miniszter
gyerek iskola reggeli étkezés szendvics táplálkozás 2010 05 15 Fotó: Kállai Márton

Az Iskolatej Program folyamatosan működik, a kormány a program megemelkedett finanszírozási költségeit eddig is biztosította, és az idén is garantálja, hogy minden szerződött szállítás után járó támogatást kifizet – ez a lényege annak az írásbeli válasznak, melyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter adott Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő kérdésére, miszerint igaz-e, hogy a piaci szereplők számítása alapján az ősszel kezdődött tanévben 100-150 ezerrel kevesebb gyermek jut iskolatejhez.

A parlament honlapján hétfőn közzétett válaszában a tárcavezető emlékeztetett: az elmúlt hat évben hozott kormányzati intézkedések révén 130 ezerről 436 ezerre nőtt a programban ellátott gyermekek létszáma. Ezáltal a program finanszírozási költségei is emelkedtek - tette hozzá az MTI szerint Fazekas Sándor. Az idén az Iskolatej Programra 2,6 milliárd forintot terveztek be a költségvetésbe, jövőre pedig 4,2 milliárd forintot. Az Iskolatej Program jelenlegi költségvetési helyzete lehetővé teszi, hogy a 2016/2017-es tanévben a már lezárult szerződéskötési időszakot ismételten megnyissák, így a tavaszi szerződési időszakban kimaradt szereplők számára is új lehetőség nyílik, így az érintett intézményekben mielőbb megkezdődhessen az iskolatej termékek szállítása - szögezte le a tárcavezető.
 

Ezek is érdekelhetnek