Több évszázados hagyományt éleszt újra: az eredmény utánozhatatlanul finom

Makkon hízik a disznó.

GazdanetValló László2016. 09. 14. szerda2016. 09. 14.
Több évszázados hagyományt éleszt újra: az eredmény utánozhatatlanul finom

Fölelevenítve a több évszázados módszert, makkoltatással hizlalja disznait egy német gazda az erre a célra bérelt erdőterületen. A makkoltatás ideje alatt az állatok a szabad ég alatt vannak. A makk, a jó levegő és a természetes környezet megteszi a hatását: utánozhatatlanul finom ízt és állagot ad a húsnak, ami így igen jó áron értékesíthető. Érdemes lenne nálunk is föleleveníteni a makkoltatást, mint a magyar kanászok régi hagyományát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek