Illegális hús került a nagykonyhákba!

Két megyében, négy helyszínen tartott egyszerre ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az ellenőrök az egyik Tolna megyei húsboltban mintegy 1150 kiló élelmiszert vontak ki a forgalomból és az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

GazdanetO. Horváth György2016. 11. 16. szerda2016. 11. 16.
Illegális hús került a nagykonyhákba!

A Nébih szerdai tájékoztatása szerint előzetes információgyűjtés alapján, illegális húsforgalmazás és élelmiszer-előállítás gyanúja miatt tartották az ellenőrzést. A Tolna megyei húsboltban egyebek mellett engedély nélkül előállított, nem megfelelő körülmények között tárolt, tiltott módon lefagyasztott, valamint jelöletlen termékeket is találtak a szakemberek. Az üzletből főzőkonyhákra és büfékbe is szállítottak húst és húskészítményeket. Az áru egy részét az üzlethez tartozó garázsban tárolták, ahol húsdarabolást és élelmiszer-előállítást is végeztek, bár a vállalkozónak erre nem volt engedélye. Az ellenőrök elrendelték a forgalomból kivont 1150 kiló élelmiszer megsemmisítését. A termékek között tőkehús, szalonna, darabolt baromfi és különböző húskészítmények is voltak. Az engedély nélkül végzett élelmiszer-előállítói tevékenységet a Nébih azonnali hatállyal megtiltotta. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű nagyságú bírság várható – közölte a Nébih.
A napi.hu írása szerint a nyilvános cégadatok azt mutatják, hogy a vállalkozás ellen az adóhatóság is eljárt már, adótartozás miatt végrehajtást kezdeményeztek ellene.
 

Ezek is érdekelhetnek