A gazdák végre pert indíthattak, de váratlan fordulat történt

Elhajolnak a per elől - A hatalom ismét átszervezte magát, kitérve ezzel egy kellemetlen per elől. A megállapítás Jablonkay Sándortól, a kellő nagyságú kárpótlási földalap kijelölésére váró solymári Fórum titkárától származik. Arról érdeklődtünk nála, hogy miként is áll a kárpótlási ügyük.

GazdanetHardi Péter2017. 04. 02. vasárnap2017. 04. 02.
A gazdák végre pert indíthattak, de váratlan fordulat történt


A főváros környéki település egykori gazdáinak kálváriáját már bemutattuk a Szabad Föld olvasóinak (lásd itt): negyedszázada várnak arra, hogy végre náluk is megtörténjen az, amit máshol lassan már el is felejtenek: a kárpótlási földárverés. Sokáig az ehhez szükséges földalap kijelölését is hiába kérték, ám amikor az megtörtént, abban sem volt sok köszönet. A szükséges 266 hektár helyett erre jelenleg mindössze 57 hektár áll rendelkezésre. Negyven hektárról kiderült például, hogy jelzálog terheli, további hatvan hektár védett, ezért szintén nem jöhet számításba. Az Igazságügyi Minisztérium jóváhagyta a hibás földalapot, ezért a gazdák perbe fogták a felelős felügyeleti szervét, az Igazságügyi Hivatalt.

A tárgyalást megelőző napon azonban váratlan fordulat következett be: értesítették a titkárt, hogy szükségtelen a tárgyalásra elfáradnia.

Kiderült, hogy a minisztérium megszüntette az Igazságügyi Hivatalt, tehát nincs alperes. Jablonkay meggyőződése szerint azért, hogy ezáltal ki tudjanak térni a per elől.
 

Ezek is érdekelhetnek