Túligénylés miatt felfüggesztve

A Vidékfejlesztési Program forrásainak már 80 százalékát meghirdették, a túligénylések miatt pedig több pályázatot fel is függesztettek – jóllehet a tervek szerint 1300 milliárd forintot osztana szét az állam.

Gazdanet-ftb-2017. 04. 02. vasárnap2017. 04. 02.

Kép: Tápióság önkormányzati választások előtt az országban a legtöbb 13 darab polgármester jelölt indul a választáson Cserni László jelölt és birtoka lovak 2014 09 27 Fotó: Kállai Márton

Túligénylés miatt felfüggesztve
Tápióság önkormányzati választások előtt az országban a legtöbb 13 darab polgármester jelölt indul a választáson Cserni László jelölt és birtoka lovak 2014 09 27 Fotó: Kállai Márton


A kamaraonline elemzői szerint ez az utolsó év arra, hogy a gazdák igen kedvező feltételekkel jussanak európai uniós fejlesztési forrásokhoz.

A gondot többek között az okozza, hogy a baromfi-, a sertés- és a szarvasmarhatartó telepek korszerűsítésére már az első értékelési szakaszban három-négyszeres volt a túligénylés, és már sem a juh-, sem a kecsketartók nem nyújthatnak be kérelmet.

Az otpagrar.hu oldalon megjelent esettanulmány szerint viszont még lehetőség van a lófélék vagy nyúl tartásához kapcsolódó projektek, valamint ültetvénytelepítés, jéghálóbeszerzés és gyógynövény-telepítés támogatására. A Halászati Operatív Programban hat pályázati felhívás szerepel – 16 milliárd forint keretösszeggel.

Ezek is érdekelhetnek