Jótékony karaván a Tejúton

Május 28-án startolt a II. Tejút Túra: a Szent István Egészségügyi Alapítvány a tej világnapja alkalmából népszerű művészeket és ismert közéleti személyiségeket invitált mintegy nyolcszáz kilométeres útra 30 FIAT Pandával, s minden állomásán kecsketej-készítményeket, valamint vásárlási utalványokat osztottak a rászorultaknak.

Hazai élet2004. 06. 04. péntek2004. 06. 04.
Jótékony karaván a Tejúton

A túrát az Országház előtt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke indította. A művészek minden helyszínen műsort adtak, többek között Bódy Magdi énekesnő, Feke Pál musicalszínész, Solti János, és a legnagyobb sikert arató Attr.action együttes - melynek frontembere, Real Action most is a legjobb formáját hozta: fejen pörgött - s az is kiderült, hogy showman-ként is kiválóan megállja a helyét. A túra legfiatalabb résztvevője, Real Action kisfia, Szűcs Marcika, már a tavalyi túra alkalmával barátságot kötött Szili Katalinnal.
A műsorok végén Zsidek László, a Food Express Kft. elnöke és szakmai vezetője, az egészség jegyében különleges ételeket főzött a közönség legnagyobb örömére. Városonként minden helyszínen a Food Express által készített tejberizst osztották ki a gyerekeknek.
{p} A túra résztvevői között volt még Benkő László az Omega együttes képviseletében, Patrícia és Geri, a VIVA TV műsorvezetői, Ágica és Tommyboy a VV3-ból, a Rémrendesek zenekar, Benkő Péter színművész és Medveczky Ilona táncművésznő, aki nemtől függetlenül mindenkit elbűvölt kortalan szépségével és kedvességével.
A Tejtúra meghódíthatja akár az egész Európai Uniót: a jövő évi tervek között ugyanis az szerepel, hogy átlépi az országhatárt a jótékony tejfolyam, és "misszionáriusaik" ellátogatnak a határon túlra is, ahol egy egész hetes programmá bővítik a háromnapos rendezvénysorozatot. A FIAT négyéves szerződést írt alá az alapítvánnyal, tehát flottájuk ez idő alatt rendelkezésükre áll. A tejipari cégek támogatása még hiányzik, hiszen csak a Kecsketenyésztők és -Tartók Országos Szövetsége állt az alapítvány mellé, de a siker újabb híveket toborozhat, s ekkor talán a tehéntej sem jut a csatornába...

Ezek is érdekelhetnek