Turistacsalogató üzleti fogások

A tavalyihoz képest az idén egyötödével kevesebb vendég érkezett eddig a kehidakustányi gyógy- és élményfürdőbe. Ez a nyárinak eddig egyáltalán nem nevezhető időjárás számlájára írható.

Hazai élet2004. 07. 23. péntek2004. 07. 23.
Turistacsalogató üzleti fogások

Mindjárt az érkezéskor kellemes meglepetés éri a vízre áhítozókat: a kiépített parkolóban itt nem kell fizetni. A helyi önkormányzat úgy vélekedik, ez is vendégcsalogató, és a nagyobb forgalom valahol mégiscsak kifizetődik a településnek. A lapzárta előtti forró szombat délutánon 2600 fürdőző élvezi a Széchenyi terv segítségével megvalósult élményfürdőt, kint és bent nagy a forgatag. De hűvös időben sincs ok panaszra, mert ha hideg a Balaton vize, a turisták ide jönnek. Mivel családi fürdőt céloztak meg a kehidaiak, és 42 szobás hotelt kapcsoltak hozzá, itt is folyamatosan telt ház van. Ráadásul a vendégsereg 90 százaléka hazai. Az önmagában véve nem olcsó apartmanok azért vonzók, mert a fürdő által nyújtott összes szolgáltatás benne van a szállásdíjban. A belépődíjak az áfakulcs változása miatt itt is drágábbak valamelyest, ám a fürdővezető szerint a 19 eurós ausztriai átlagos napijegyhez képest elviselhető az itteni 11,60-as (2900 forint) kehidai. Mellesleg apró csipes órákkal a zónák és idők függvényében olcsóbban lehet élvezni a vizet. Ez az ügyes szerkentyű - jókora beruházás eredményként - a tolvajoktól is véd, ez nyitja ugyanis az öltözőszekrényeket.Egyébként a külföldiek mintha kevesebben volnának, a németek kezdenek visszavonulni, értékesítésre kínálják a korábban vásárolt ingatlanokat. (Nem csak itt, a Balatonnál is érzékelhető ez a jelenség.) Japánból ellenben jönnének a turisták, ha megvalósulnának a sármelléki repülőtér beruházásai, és végre megépülnének a még hiányzó kerékpárutak.

{p} A kehidaiak optimisták, amit további fejlesztéseik is bizonyítanak, száz szálláshelyes biofalu épül, amely év végére már fogadja a családokat.A Szent Gróth Termálfürdő Zalaszentgrót határában erdős, csendes környezetben várja a vendégeket fedett és szabadtéri fürdőjével, csúszdájával, ülőmedencéivel. A felnőtt napijegy itt 800 forint, a nyugdíjasok 700, a gyerekek (14 éves korig) 500 forintért lubickolhatnak egész nap. Hatvanlakásos biofalu tervei készülnek, és lesz szálloda is. Nemrég készült el Lentiben a termálfürdő és a Szent György Energiapark újabb 1340 négyzetméter vízfelületű szabadtéri élménymedencéje óriáscsúszdával. A fürdőzők hamisítatlan mediterrán vidéken érezhetik magukat, mert Olaszországból hozott pálmákkal övezték a vízpartot. A fagyot nem tűrő növényzetet télre a fedett részbe telepítik.  

Ezek is érdekelhetnek