Győr lebilincselne

Amennyiben Győr közgyűlése elfogadja a város alpolgármesterének javaslatát, rendeletben szabályozzák majd, hogy a tilosban parkoló autókra kerékbilincset raknak, s ha a járművek akadályozzák a forgalmat, el is szállíthatják őket.

Hazai életTóth Gyula2005. 03. 25. péntek2005. 03. 25.
Győr lebilincselne

A javarészt ellenzéki politikusok támadják a rendelet bevezetését, a lakosság meggondolatlanságnak tartja az elképzelést, különösen, mert a 250 belvárosi parkolóhelyből április 1-jével 63-at megszüntetnek.
Az elképzelés előterjesztője, Eredics Imre alpolgármester szerint a városban egyre több a gépjárművel elkövetett szabálysértés, lelassult miattuk a forgalom, meg kell akadályozni a helyzet további romlását. A kaotikus helyzetek csökkentésére más hatékony módszer nincs, a feljelentőcéduláknak nem nagyon van visszatartó ereje.
A helyzet azonban a szakértők szerint nem ennyire egyszerű. Különösen nem, minthogy éppen akkor akarnak parkolóhelyeket megszüntetni a belvárosban, amikor három jelentős építkezés kezdődik Győrben, és a környékükön már nem is tudják otthagyni járműveiket az autósok. Ráadásul megszűnnek az eddig ingyenes rakparti parkolók is.
Az ötlet ellenzői szerint összeomlik Győr közlekedése - amire példa több, korábbi útfelújítás -, a parkolóhelyeket kereső autók folyamatosan keringenek majd a belvárosban, az itt lakók és a járókelők meg szívhatják a tömény benzingőzt. Jönnek továbbá a fesztiválrendezvények, amelyek tömegeket vonzanak. Többen javasolják, jusson jobb belátásra az önkormányzat és a közgyűlés, legalább halassza el őszre a parkolózár bevezetését.
Sokan úgy vélik, kerékbilinccsel és elszállítással nem lehet érvényt szerezni a tiltásnak. Mint mondják, ebbe már Demszky Gábor is majdnem belebukott Budapesten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek