Villanyszámla-fizetés egyszerűen

A bizalom a legfontosabb kapcsolat egy szolgáltató és egy megrendelő viszonyában. Az Észak-Magyarországon élők immár nemzedékek óta naponta élvezhetik az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Rt. (ÉMÁSZ) nyújtotta egyre bővülő szolgáltatások előnyeit.

Hazai életSzijjártó Gabriella2005. 09. 23. péntek2005. 09. 23.
Villanyszámla-fizetés egyszerűen

Az ÉMÁSZ most egy olyan lehetőséget kínál az ellátási területén élő százezreknek, amellyel éppen e megszerzett bizalomra építve léphetnek tovább: egy olyan új fizetési formára hívják fel a figyelmüket, amely minden eddiginél kényelmesebb, rugalmasabb és biztonságosabb lehet. Ez a csoportos beszedési megbízás, amely az olyan rendszeresen felmerülő számlák és díjak kiegyenlítésére szolgál, mint amilyen például a havonta jelentkező villanyszámla.
Az ÉMÁSZ ügyfelei eddig jellemzően postai csekken rendezték a számlát, amelynek kétségkívüli előnye, hogy általa kézben tartható, kontrollálható a számlafizetés. Ezen kívül egyszerű, könnyen elérhető, megszokott és ismert ez a fizetési mód. Ugyanakkor a postai csekk hátránya, hogy idő- és energiaigényes, gyakran sorba kell állni, s mivel a számlák nem egyszerre érkeznek, így figyelni kell a különféle befizetési határidőkre, hiszen ha megvárjuk az összes csekket, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy egy-kettővel bizony elkésünk.
Ezzel szemben a csoportos beszedési megbízás rengeteg előnnyel bír. Kényelmes, nem időigényes, nincs sorban állás, nincs sok papírmunka, csak egyszer kell szerződni, utána a bank mindent automatikusan intéz, nem kell a határidőkre figyelni.
Maga a szerződéskötés sem bonyolult. Egyszerre lehet szerződni az ÉMÁSZ-al és a számlavezető bankkal: egyrészt meg kell hatalmazni az ÉMÁSZ-t, hogy a bankszámláról emelje le az éppen esedékes villanyszámla összegét, ugyanakkor engedélyt kell adni a számlavezető banknak arra, hogy ezt az ÉMÁSZ számára lehetővé tegye. Ettől kezdve a számlavezető bank automatikusan fizeti a villanyszámlát, így nem kell a különböző befizetési határidők miatt aggódni, és el lehet felejteni az esetleges számlafizetési késedelemből adódó kellemetlenségeket is. Sokakat aggaszthat, hogy mi történik akkor, ha valami hiba folytán olyan összegről érkezik számla, amit nem akarunk kifizetni. Nos, erre is van megoldás: a limitfigyelési szolgáltatás révén megadható az a maximális összeg, amelyet a bank a számláról a szolgáltatónak átutalhat, így nem kell a túlszámlázástól félni. Az ÉMÁSZ a villanyszámla kézbesítését követő hat napig nem emeli le a számláról az aktuális összeget, így elegendő idő áll az ügyfél rendelkezésére ahhoz, hogy letiltsa a beszedést, ha nem ért egyet a fizetendő összeg nagyságával.
Akkor már csak azt kell tudnunk, hogyan lehet felhatalmazást adni a csoportos beszedési megbízásra. Nincs más tennivalónk, mint az ÉMÁSZ valamelyik ügyfélszolgálati irodájában hozzáférhető nyomtatványt (Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére) kitölteni és az irodában leadni.
Azok, akik 2005. december 31-éig áttérnek a csoportos beszedési megbízásra, nemcsak időt, hanem pénzt is megtakaríthatnak, hiszen az ÉMÁSZ - és a vele együttműködő bankok (Budapest Bank, CIB Bank, Erste Bank, K&H Bank, OTP Bank ) hat hónapig átvállalják az ügyféltől a beszedés banki költségét. Ezen kívül az irodákban azonnali ajándékot kapnak, s ráadásként megnyerhetik a magyar női kézilabda-válogatott sztárjai által aláírt kézilabdák egyikét is!
Azok, akik október 31-éig leadják a felhatalmazást, részt vehetnek az ÉMÁSZ sorsolásán, ahol három szerencsés nyertes háromnapos luxusutazást nyer Szentpétervárra, a női kézilabda-világbajnokság döntőjére! (A sorsolás időpontja 2005. november 10., a döntő időpontja pedig 2005. december 18.)

Ezek is érdekelhetnek