Mi kell az ufóknak?

Ufókonferenciát tartottak az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban. A fő téma az volt, vajon a földi élet evolúció eredménye-e, vagy ne adj isten mégis úgy teremtették? Jelentem, én nem jutottam előbbre.

Hazai életTanács Gábor2006. 03. 10. péntek2006. 03. 10.
Mi kell az ufóknak?

A nagyterem körülbelül félig van, de egy kisteremben is zajlik előadás, sőt menet közben az Ufószövetség választmányi gyűlése is folyik. Melyik programot szeressem? A nagytermet választom, hátha megtudok valami érdekeset a világ keletkezéséről. A kisebb helyiségben inkább érdekes részproblémákat elemeznek, mint amilyen az aurafényképezés, illetve a gabonakörök kérdése. A gabonakörökről már mindannyian sejtjük, hogy vicces kedvű fiatalok készítik őket, lánccal, ezért inkább az univerzumra koncentrálok. A közönségben néhány huszonéves és középkorú foglal helyet, de javarészt nyugdíjasok hallgatnak fegyelmezett érdeklődéssel.
A Fény a kozmikus élet alapja című előadást sajnos nem értem. Az ugyan kiderül számomra, hogy spirituális dolgokat, mint például a szellemek, csak hagyományos fényképezőgéppel (analóg, nem digitális) lehet lefényképezni, de a mélyebb összefüggések rejtve maradnak előttem. A szünetben megpróbálom megvitatni a témát egy idősebb úrral, aki kedélyesen dohányzik az udvaron, de ő inkább az iraki háborúról szeretne eszmét cserélni. Így válik jóslattá az előadó Nagy Gábor egyik alapvetése: "Az én sejtjeim kommunikálnak a ti sejtjeitekkel: csak erről nem szoktunk beszélni."
Kolompolnak, ez jelzi, hogy hamarosan újabb előadás kezdődik. Tasi István végre megpendíti azt a kérdést, amiért jöttem: mi a baj az evolúcióelmélettel? Az összeszedett és logikusan felépített beszély lényege annyi, hogy Darwin már az elején megmondta: ha bárki találna olyan, az élőlényben működő szervet, amelyik nem alakulhatott ki apró lépések, mutációk során, akkor az ő elmélete megdől. Tasi István szerint ez megvan: egy baktérium ostorában található egy meghajtó berendezés, amiből ha csak egy fehérjét kiveszünk, már nem működik. Vagyis ez a tovább nem egyszerűsíthető szerv nem alakulhatott ki apró lépések sorozatával, mutációval. A közönség kézfeltétellel szavaz: szerintük sem. Marad a teremtéselmélet mint egyetlen lehetséges magyarázat, ugye. Szünetben megpróbálok szóba elegyedni egy hölggyel, azonban mikor kiderül, hogy újságíró vagyok, épp csak hogy nem vet keresztet.
{p}
Linszter Árpád előadásából az is kiderül, hogy miért: szegény ufóáldozatokat állandóan bolondnak ábrázolja a sajtó. Az az idős hölgy, akin többször kísérleteztek az ufók, sem mer vele a nyilvánosság elé állni. Elég baj neki a heg a mellkasán, nem kell, hogy ráadásul mindenki rajta röhögjön. A megrögzött szkeptikusok rendszeresen olyan kérdéseket tesznek fel, hogy ha itt vannak az ufók, miért nem jönnek elő? Linszter Árpád visszakérdez: "Fedjék fel magukat? Mikor az emberek vasdoronggal verik agyon a fókákat?"
Tanulva az előadásból inkognitót öltök: sima érdeklődőnek álcázom magam (nehogy úgy járjak, mint a fókák). Sajnos, hiányos ismereteim a csakrák, a természetgyógyászat, az auralátás terén nem engedik meg, hogy teljes értékű társalgó legyek, sőt álruhám azt sem teszi lehetővé, hogy a résztvevők személyi körülményeiről érdeklődjek. De azért egy úriember így is megosztja velem meggyőződését, a vesedialízis-gépeket azért hozták Magyarországra, hogy azokkal olajat szőkítsenek.
Szünetben készíttetek fényképet az aurámról (egy már úgyis van otthon). Azon piros fénymező vesz körül; és lám, ezen is. Közepes árért - 3000 forint - közepes terjedelmű elemzést kapok: ebből kiderül, hogy nagyon fáradt vagyok (igaz: csak öt órát aludtam), jelenleg háttérbe szorítom magam és határozott véleményemet (igaz), valamint hogy két lábbal állok a földön (nehéz volna tagadni). A szellemi és az érzelmi élet meglehetősen távol áll tőlem (ez nem esett jól), éppúgy, mint a stabil párkapcsolat. (Ez nem igaz, de kopogjuk le.) Valószínűleg nagyon régen nem volt részem nemi aktusban.
- De nem lesz ez mindig így - vigasztal az aurafotós.
Mindent ő sem tudhat, bár én betudtam a hibát annak, hogy digitális géppel dolgozik. Az pedig köztudottan alkalmatlan spirituális dolgok rögzítésére.
Sajnos az evolúció és a teremtés kapcsolatát feszegető további előadások kissé egy kaptafára készültek: mindenki elmondta, hogy Darwin nem magyarázott meg mindent, ezért aztán muszáj lennie felsőbb lénynek, azaz az evolúciós és teremtéselméleteket egy elméletben kell egyesíteni, és ezen mindenki gondolkodjon el. Az inkvizíció nem szűnt meg, csak most főosztálynak hívják a Vatikánban, ezért temetik főpapok a maffiózókat. Egyébként a Szabad Föld olvasói vigyázzanak magukra: a legtöbb ufóészlelés és eltérítés elhagyatott helyen, vidéken történik. Ahogy Sós Tibor, az Eger környéki ufóesetek előadója fogalmazott: "Valószínűleg egészséges parasztgyerek kell nekik."