Lecke patkányirtásból

Aligha van a földön még egy állat, amelyik annyi bosszúságot okozna az embernek, mint a patkány. Irtják is tűzzel-vassal - az ellene folytatott harc eszköztára mérhetetlen. Néha az ember egészen meglepő módszereket is bevet, némelyikük a különleges rekordok könyvében is szerepelhetne.

Hazai élet2006. 05. 12. péntek2006. 05. 12.
Lecke patkányirtásból

Egy tiszavasvári férfi akciója is oda kívánkozik. Szabolcsi emberünk udvarát is megszállta egy patkánycsalád, és egyre jobban nekibátorodott. A gazda sokáig tűrt, a minap azonban elfogyott a türelme. Kinézte a leglátogatottabb patkánylyukat, majd cselekedett. Beletett a lyukba egy befőttesüveget, s felöntötte benzinnel meg sósavval. Hogy biztos legyen a dolgában, a sósavas-benzines elegybe belerakott még két puskagolyót is. Aztán, hogy az utolsó esélytől is megfossza a patkánysereget, meggyújtotta a sajátlagos pokolgépet!
Tökéletesen sikerült a terv. A benzin kigyulladt, a lőszer felrobbant - és a mentők is időben érkeztek. Emberünk combjából még aznap kioperálták a töltényhüvely egy darabját, és a patkányok is visszavonulót fújtak. Azért az eredményes vadászatnak meglesz az ára. Lőszerrel való visszaélés miatt eljárás folyik emberünk ellen. A rendőrség ugyanis nem ad hitelt szavának, hogy csak úgy találta valahol az út mellett a két puskagolyót.

Ezek is érdekelhetnek