Halálos tankolás

Hazai életKeresztény Gabriella2007. 04. 20. péntek2007. 04. 20.
Halálos tankolás

Az első verzió szerint az ecsegi házaspár mindkét tagja kiszállt autójából a töltőállomáson, majd a tankolás befejeztével a férfi visszaült a kocsiba, hogy félreálljon. Nem vette észre, hogy felesége a még tartályban lévő töltőpisztolyt nem akasztotta vissza a helyére. Amikor gázt adott, a pisztoly kivágódott a tankból, s a sofőr feleségét olyan erővel csapta fejbe, hogy nyomban elájult, majd kórházba szállítása után a 39 éves asszony belehalt súlyos koponyasérüléseibe.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kaszás Ottó tájékoztatója szerint a férj a tankolás után az utastérbe hajolva csupán az indítókulcsot akarta kivenni, a jármű azonban (vélhetőleg sebességben lévén) elindult, s az üzemanyagtöltő nyílásból kicsapódó pisztoly szabályosan leterítette az autó hátuljánál álló feleségét. Így halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.
Nem is oly rég Csehországban történt hasonló eset. A tankba benzint eresztő férfit viszont nem a töltőpisztoly terítette le, hanem egy, a töltőállomáshoz éppen akkor begördülő kamion váratlanul elszabaduló óriási kereke, amely szintén súlyos, bár nem halálos sérüléseket okozott a vétlen embernek.

Ezek is érdekelhetnek