Hazai élelmiszerért hajtottak

Második alkalommal indult útjára szeptember végén a Coop Rally. Az ügyességi autóversenyt a hagyományteremtés gondolatával hozta létre a Co-op Hungary Zrt., hogy felhívja a figyelmet a magyar élelmiszer-ipari termékekre. Nem véletlenül vállalta a verseny fővédnökségét Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

Hazai életTancsa Judit2007. 10. 05. péntek2007. 10. 05.
Hazai élelmiszerért hajtottak

A kétnapos országjáró autóversenyen 60 csapat indult, Kelet-Magyarországot bejárva kilenc állomást érintett a mezőny. Az induló hírességek között láttuk Kemény Dénes vízilabda-válogatott kapitányt, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozót, illetve Olajos Péter európai parlamenti képviselőt. A rally szakmai tanácsadója Ferjáncz Attila volt.
Kora reggel Dunaharasztiból, a Coca-Cola Beverages Kft. gyárától indultunk. A cég, a verseny egyik házigazdájaként, joggal érezhette, hogy negyven év után megkapta a magyar állampolgárságot. Az első állomáson a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra mutatkozott be. A múzeum megtekintése után pedig már robogtunk tovább Szolnokra, ahol a Tisza Co-op Zrt. látott bennünket vendégül. Halmajugrán, a Detki Keksz Kft. üzemében azon vetélkedtünk, hogy egy perc alatt ki tud több, adott méretű kókuszgolyót gyúrni. Az első nap végén szálláshelyünkön, Galyatetőn a nap utolsó akadályán csapatunk fotósa, Bohanek Miklós bebizonyította, nemcsak kiválóan vezet, de lőni is jól tud.
Második napunkat Ostoroson, a Kutyahegyi Pincészetben kezdtük, majd az Emődi Unio Coop Zrt. várta a kissé fáradt versenyzőket. A tarcali Andrássy Kúria Hotel kacskaringós pincealagútjában bizony könnyen eltévedt volna az ember. Kedvünkért olyan bort is megbontott házigazdánk, amiből állítólag még Putyin rendőrkapitányának sem adtak, ráadásul mindössze kétezer palack volt csak belőle. A Debreceni Hús Zrt.-nél négysoros verset faragtunk, csupán öt perc alatt. A nap végén, majd’ hatszáz kilométer legyűrése után mártózhattunk csak meg a hajdúszoboszlói medencékben.
Az állomásokon az egyes cégvezetők mellett a helyi polgármesterek, országgyűlési képviselők üdvözölték a rallyt, és támogatásukról biztosították a magyar élelmiszerpiac szereplőit. Murányi László, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója a zárónap estélyén sikeresnek ítélte a gyárlátogatásokkal és termékbemutatókkal egybekötött II. Coop Rallyt, majd ismertette a végeredményét. Az első díjat s egyben a vándorkupát a Sport1 TV színeiben versenyző Kammerer Zoltánnak és Andrejszky Zoltánnak Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. elnöke adta át.
A legnagyobb díjat mégis mi kaptuk, mikor Ostoroson egy ifjú szervező utánunk kiáltotta: „Szeretjük ám nagyon a Szabad Földet!”

Ezek is érdekelhetnek