Ki itt a szamár?

Hónapokon át veszedelmes bűnbanda tartotta rettegésben a Nyíregyháza környéki tanyavilágot. Szemtelenségük és mohóságuk nem ismert határt. Vittek mindent, ami a kezükbe akadt: kerékpárt, motort, tyúkot, disznót, terményt, papagájt, mindent.

Hazai életBalogh Géza2008. 01. 11. péntek2008. 01. 11.

Kép: Kecskemét, 2006. szeptember 15. Házi szamár csikó született a Kecskeméti Vadasparkban. Az alig egy hetes kis csacsi most ismerkedik a világgal, szülei - Manci és Rudi - óvó felügyelete mellett. Fotó: Ujvári Sándor

Ki itt a szamár?
Kecskemét, 2006. szeptember 15. Házi szamár csikó született a Kecskeméti Vadasparkban. Az alig egy hetes kis csacsi most ismerkedik a világgal, szülei - Manci és Rudi - óvó felügyelete mellett. Fotó: Ujvári Sándor

Már azt hitték, nekik minden sikerül, de aztán végre emberükre akadtak. Egy szamár képében. Történt pedig, hogy sokadik portyázásuk során nem leltek semmit, csak egy nagy, szürke szamarat. Gondolták, ha ló nincs, jó lesz az is, kötőfékre fogták hát, s megindultak vele Nyíregyháza felé. A békés jószág ment is egy darabig, de hamarosan gyanús lett neki a dolog. Megállt hát gondolkodni. A tolvajok is, aztán elkezdték húzni, tolni, ráncigálni. Hiába, meg se tudták moccantani a lopott csacsit. Telt-múlt az idő, már lassan világosodott, mikor a szamár megunta a nagy huzavonát. Rúgott kettőt, egyet balra, egyet jobbra – majd szépen hazaballagott.
A gazda nem is tudott volna hű szamara éjjeli kalandjáról, ha a rendőrök pár nap múlva el nem újságolják neki az éjszaka történteket. A kalandnak persze gyorsan híre ment, azóta a fél megye a tolvajokon kacag. Ez az igazi büntetésük. Eddig ugyanis ők voltak a nagymenők – de most, hogy a szamár így kifogott rajtuk…!?

Ezek is érdekelhetnek