Bízunk a sikerben!

Hétszeres kettesfogathajtó-világbajnok, a Magyar Sportcsillagok Társaságának tagja, a Szent István Egyetem „Egyetemi Lovastanára”. Mindezek mellett sikeres üzletember: a CBA alelnöke. Ő Lázár Vilmos, aki a XIII. Kettesfogathajtó-világbajnokságon, augusztus 19–23. között címvédésre készül.

Hazai életFehér Károly2009. 08. 06. csütörtök2009. 08. 06.

Kép: Vecsés, 2009. június 06.Lázár Vilmos világbajnoki címvédõ kettes fogatával a maraton akadálypályán hajtja lovait Vecsésen a XVI. Nemzetközi Vecsés Kupán, mely világ kupa pontszerzõ és az augusztusban Kecskeméten megrendezésre kerülõ világbajnokságra készülõ magyar kettes fogathajtók második Vb válogató versenye. Fotó: Ujvári Sándor

Bízunk a sikerben!
Vecsés, 2009. június 06.Lázár Vilmos világbajnoki címvédõ kettes fogatával a maraton akadálypályán hajtja lovait Vecsésen a XVI. Nemzetközi Vecsés Kupán, mely világ kupa pontszerzõ és az augusztusban Kecskeméten megrendezésre kerülõ világbajnokságra készülõ magyar kettes fogathajtók második Vb válogató versenye. Fotó: Ujvári Sándor

– Nagyon szerteágazó az ön feladatköre. Sokan féltették a több embert is próbára tevő, ennyire széttartó kihívásoktól. Hogyan vonná meg az eltelt idő mérlegét?
– Mindig is csapatban gondolkodom. A mostani – mi tagadás – sűrű feladatainkhoz igyekeztem kiválasztani és felkérni a dinamikusan dolgozó, alkotó kollégáimat. Nekem pedig a fő feladatom, hogy feltételeket teremtsek, motiváljak és ellenőrizzem a munka menetét, eredményét. A számonkérés szót nemigen szeretem, és a mi csapatunkban erre a legritkább esetben van szükség. De hogy a kérdésére is válaszoljak: a mérlegkészítéskor komoly tényező a világbajnokság, érdemesebb megvárni a végét.

– Kecskemét készen áll a fogatvilág csúcstalálkozójára. Kodály Zoltán szülővárosa negyedszer várja vendégeit.
– Kecskemét a fogatvilág fővárosa. Magam a másodikra, öcsém, Zoli a harmadik világbajnokságára készül a Hírös Városban. A világban nagyon sokfelé versenyeztünk már. Állíthatjuk, hogy az ittenihez hasonló hangulatot sehol sem éreztük. Nagyon reméljük, így lesz az idén is. A világbajnokság idején mintegy 80 ezer embert várunk a széktói Stadionba, a Szabadidő Parkba, és a világbajnoksággal egy időben zajló Hírös Hét Fesztivál gazdag szórakoztató és kulturális programjaira vagy a Borvárosba.

Ezek is érdekelhetnek