Versenyben a dűlők borai

Pár száz négyszögölön is lehet minőségi bort előállítni.

Házunk tájaPintér Csilla2005. 03. 18. péntek2005. 03. 18.
Versenyben a dűlők borai

Bizonyítja ezt a nagykanizsai hegyközség kispincészeteinek borversenye is, ahol a vörösborok között Horváth Miklós (Nagykanizsa) Látóhegyi-dűlőben gazdálkodó borász vörös cuvée (Cabernet Sauvignon-Merlot) bora lett a befutó, a fehérborok közül pedig Kalamász György (Nagykanizsa) Kisbagolai-dűlőből származó Sauvignon Blanc bora vitte el a pálmát.
A mostani megmérettetésre öt borvidékről 38 borász 83 mintával nevezett be. Förhénci Horváth Gyula, a nagykanizsai hegyközség elnöke elmondta, rendezvényükkel azt kívánták megmutatni, hogy kisbirtokon is születhet érték. Egyhektárnyi termő szőlőterületnél kisebb szőlészetek, illetve legfeljebb nyolcvan hektoliter éves termést produkáló kispincészetek mintái versenyezhetnek.

Ezek is érdekelhetnek