Pár száz négyszögölön is lehet minőségi bort előállítni.
Bizonyítja ezt a nagykanizsai hegyközség kispincészeteinek borversenye is, ahol a vörösborok között Horváth Miklós (Nagykanizsa) Látóhegyi-dűlőben gazdálkodó borász vörös cuvée (Cabernet Sauvignon-Merlot) bora lett a befutó, a fehérborok közül pedig Kalamász György (Nagykanizsa) Kisbagolai-dűlőből származó Sauvignon Blanc bora vitte el a pálmát.
A mostani megmérettetésre öt borvidékről 38 borász 83 mintával nevezett be. Förhénci Horváth Gyula, a nagykanizsai hegyközség elnöke elmondta, rendezvényükkel azt kívánták megmutatni, hogy kisbirtokon is születhet érték. Egyhektárnyi termő szőlőterületnél kisebb szőlészetek, illetve legfeljebb nyolcvan hektoliter éves termést produkáló kispincészetek mintái versenyezhetnek.