Üzenjük

Házunk tájaVeszelszky Éva2007. 09. 29. szombat2007. 09. 29.
Üzenjük

Pap Albert, Csokvaomány
Joghurt és kefir legegyszerűbben úgy készíthető, hogy a szoba-hőmérsékletű tejhez élőflórás joghurtot vagy kefirt ad. Általában az üzletekben élőflórás készítmények kaphatók, kivéve, ha a csomagoláson feltüntetik: „nem élőflórás készítmény” vagy „utóhőkezelt termék”.
Beoltáskor a tejhez literenként 1-1,5 dl joghurtot vagy kefirt kevernek, majd egy-két napig szobahőmérsékleten érlelik a tejterméket. Szakemberek szerint különösen értékes oltóanyagot szolgáltat a Bakony Plusz natúr joghurt, amelynek összetétele a humán bélflóráéhoz nagyon hasonló. Biotejből készül a Naszálytej natúr biojoghurtja és az ebből készült gyümölcsjoghurt. Szintén kiválónak tarják az Awassi juhkefirt, amely tehén- vagy kecsketej beoltására is egyaránt alkalmas.

Pálinka jeligére
Idén szeptember 28–30-án ismét megrendezi a Pálinka Promenádot a Magyar Szeszipari Szövetség. Ezen a hétvégén a fővárosi Duna-korzón, séta közben lehet ismerkedni a legjobb hazai pálinkákkal. A cél továbbra is az, hogy hozzásegítsék a pálinkát az őt megillető hírnévhez, és ennek segítségével ez a nemes ital ismét elfoglalhassa méltó helyét a hazai vendéglátásban, gasztronómiában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek