Egy katasztrófa nem volt elég Nagykanizsán

Tegnap délután két olyan vihar is lecsapott Nagykanizsára és környékére, melyből egy is elég lett volna. Már az első jégeső szétverte a termést kertben, szántóföldön egyaránt. Aztán jött az özönvíz. És még nincs vége!

Hírek, információkO. Horváth György2009. 06. 17. szerda2009. 06. 17.
Egy katasztrófa nem volt elég Nagykanizsán

Nem volt elég a zalai tűzoltó, jönni kellett vasiaknak és somogyiak is, és persze a helyi önkéntesek is beszálltak a mentésbe. Kedden este Zala megyében jégeső, felhőszakadás és viharos szél tombolt. A riasztások legnagyobb része Nagykanizsáról és környékéről érkezett. Ráadásul két órán belül két óriási vihar is volt. Először 100 kilométeres szél, jég jött, majd megint egy óriási eső.

Még most is dolgoznak a tűzoltók és az áramszolgáltató emberei, ugyanis a legtöbb munkát kidőlt fák eltávolítása, elöntött pincék, szuterének szivattyúzása és a szél, a fák által megrongált vezetékek, transzformátor állomások javítása adja. És persze több tucat helyen tetőket is megbontott a szél, akadt köztük lakóház, de baromfiistálló is egyaránt.

Zalát nem is olyan rég, május végén már egyszer végigverte az eső, orkán erejű szél. Jóformán még ki sem heverték a lakosok az akkori károkat, és most ismét rájuk szakadt az ég. Sőt, a meteorológiai előrejelzés szerint a térségben ma is várható hasonló erejű vihar.

Ezek is érdekelhetnek