Kossuth és Rákóczi a legnépszerűbb

A Sonda Ipsos elkészítette a legnépszerűbb utca-névadók tízes listáját. Az eredmény aligha meglepő: Kossuth és Rákóczi végzett az élen.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 06. 10. szerda2009. 06. 10.
Kossuth és Rákóczi a legnépszerűbb

Nagyjaink közül Rákóczi Ferenc nevével találkozunk a leggyakrabban az utca-névtáblákon. Bár a róla elnevezett közterületek nem a legforgalmasabbak, a látogatási gyakoriságban a „Rákócziak” a listavezetők.

Ugyanakkor egy hónap alatt 580 ezer ember fordul meg valamely Kossuth Lajosról elnevezett közterületen. A turini remete névadóként még Rákóczi Ferencet és Széchenyi Istvánt is megelőzi a forgalomnagyság szerinti képzeletbeli dobogón – derül ki a Sonda Ipsos adataiból, amelyek segítségével Magyarország 44 legnagyobb városának híres magyarokról elnevezett utcáit, útjait, tereit vette górcső alá.

A legnépszerűbb közterületi névadók tehát sorrendben: Kossuth Lajos, Rákóczi Ferenc, Széchenyi István, majd Petőfi Sándor, Szent István, Mátyás király, Deák Ferenc, Bethlen Gábor, Bocskai István következik. A tízes lista végét pedig a hét vezér valamelyik tagjáról elnevezett utcák, terek foglalják el.

Ezek is érdekelhetnek