Rendelő a tanyán

Orvosi rendelőt adtak át pünkösd előtt a kiskunfélegyházi tanyavilágban. Hétfőtől péntekig mindennap lesz rendelés, három háziorvos fogadja a betegeket.

Hírek, információkDulai Sándor2009. 06. 02. kedd2009. 06. 02.
Rendelő a tanyán

Kiskunfélegyháza határában ma is két és fél ezer tanya van, amelyekben összesen mintegy négy és fél ezer ember, Félegyháza lakosságának 15 százaléka él. Van itt csodálatos környezetben nagyszerű óvoda, a forgalmasabb dűlőutakon a napelemes közvilágítást tervezik, s most felavatták az új orvosi rendelőt.

A XI. kerületi, haleszi iskolában alakították ki, amely Félegyháza első Klebelsberg Kunó-féle iskolája (1925-ben épült), s csaknem nyolc évtizeden át fogadta a környék gyermekeit. A 90 négyzetméteres, korszerűen felszerelt rendelő, amelyhez többek közt akadálymentes feljáró is tartozik, főként a félegyházi tanyavilág nyugati részén élőknek jelent nagyon sokat.

A három háziorvos kezében jelenleg csaknem 1200 tanyai ember betegkártyája van, akiknek ezentúl nem kell a városi rendelőkbe járniuk. A haleszi rendelő teljes mértékben önerőből, önkormányzati forrásokból épült.

Ezek is érdekelhetnek