Kolbászváros intrikái

Tízmillió forintos alapítványt akart tenni a békéscsabai vagyonkezelő társaság elnöke azért, hogy terhelő információkat vásároljon a város gazdálkodásával kapcsolatban. A képviselő-testület erre föl ellenszavazat nélkül visszahívta tisztségéből Borbíró Zoltánt – tudósít a beol.hu.

Hírek, információkTanács Gábor2009. 07. 10. péntek2009. 07. 10.
Kolbászváros intrikái

„Fenti összeget teljes mértékben arra kívánom áldozni, hogy egy-egy közéleti szereplőt érintő bejelentésért, támogatás címén, az alapítvány tetemes pénzösszeget juttat az informátornak, majd az állításokat – a törvényesség figyelembevételével – alaposan körbejárva megteszi a szükséges lépéseket” – áll abban a levélben, amelyet Borbíró Zoltán azért írt, hogy ügyének további támogatókat szerezzen.

A beol.hu által közzétett iromány szerint rosszindulatú pletykák kaptak lábra a vagyonkezelővel, illetve a város gazdálkodásával kapcsolatban, és a demokratikus intézményrendszerbe vetett bizalom leginkább úgy szerezhető vissza, ha ezeknek utánajárnak, és a szükséges információért fizetni is hajlandóak.

A levelet író vállalkozó saját bevallása szerint magánnyomozó cégein keresztül hallotta a pletykákat, miközben őrző-védő cégei – vagy volt cégei, amelyeket utóbb eladott, csabai pletykák szerint az élettársának – őrzik és takarítják a városi közintézményeket, egyebek között a városházát is.

A levelet az ellenzéki szocialisták vitték be a közgyűlésbe, ahol jobboldal és baloldal azonnal, gondolkodás nélkül, boldog egységben visszahívta a vagyonkezelő elnökét, mondván, hogy azért ezt már mégse. A város polgármestere, akiről még ugyanazon a közgyűlésen kiderült, hogy a furcsa körülmények között, szép végkielégítéssel távozó jegyzőnőtől pont annak lemondása idején hárommillió forintot kapott kölcsön, utóbb úgy kommentálta a dolgot, hogy a vagyonkezelő elnökének célja nem elítélendő, viszont a módszer nem megfelelő. Akinek van bejelentenivalója, nyíltan, ingyért álljon vele elő. Célunk a tiszta közélet – mondta a polgármester a beol.hu-nak.

Ami úgy is néz ki...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek