Massa stabil, Barrichello kétségbeesett

Súlyos, életveszélyes, de stabil állapotban van Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, akit a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombat délutáni időmérő edzésén fejen talált egy leszakadó csaknem egy kilós alkatrész.

Hírek, információkSzabad Föld Online2009. 07. 26. vasárnap2009. 07. 26.
Massa stabil, Barrichello kétségbeesett

- Nagyon sajnálom a történteket, jóformán még fel sem tudom fogni, hogy mindez megtörténhetett - mondta tegnap este egy alkalmi tolmács segítségével az Állami Egészségügyi Központ bejáratánál Rubens Barrichello a sajtó munkatársainak. A stop.hu portál idézi a sportolót: Biztos rányomja bélyegét ez a baleset a holnapi versenyre, sajnos a műszaki hiba vagy esetleges emberi mulasztás ebben a veszélyes sportban végzetessé válhat - tette hozzá nagyon szomorúan.

Felipe Massa a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén súlyos, életveszélyes balesetet szenvedett. Az időmérő utolsó körében az előtte haladó autóról - amelyet Rubens Barrichello vezetett - letört egy alkatrész, amely fejbe találta a mögötte száguldó, Ferrariban ülő Felipe Massát, aki ezután elájult, majd fékezés nélkül belerohant a pályát szegélyező gumifalba.

A mentők helikopterrel az Állami Egészségügyi Központba szállították, ahol a kórház orvosai stabilizálták állapotát, majd egy órás felkészülés után idegsebészei megműtötték. Kiderült, hogy Massának koponyaboltozati csonttörése van, de megsérült a szeme, az arc és a homlokcsontja is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek