Bio fűnyíró francia módra

Meglepően bővült a francia lakosok számára elérhető kertgondozási alternatívák palettája. Azok a derék gallok, akik eddig nem ruháztak be valamilyen fűnyíró masinába, viszont rendelkeznek gyeppel, pázsittal, vagy réttel a ház körül, mostantól környezetbarát módszerhez is folyamodhatnak. A megoldás: béreljenek kecskét az interneten!

HobbiKirály Farkas2010. 09. 29. szerda2010. 09. 29.
Bio fűnyíró francia módra

Bizony, összeegyeztethető a kérődző az internettel. Egy francia apróhirdetési portálon – mint minden hasonló helyen – számtalan különböző dolgot és élőlényt kínálnak és keresnek, de mind közül a legkülönlegesebbek az, amelyik a gyepnyíró kecskékről szól. Le van írva a hirdetésben, hogy az állatok egy kisebb parcelláról a füvet alig néhány óra leforgása alatt felfalják, de – a gépekkel ellentétben – teljesen környezetkímélő módon. Ráadásul olyan zajokat sem bocsátanak ki, amelyek zavarnák a tulajdonost, illetve (legfőképpen!) a szomszédokat.

Az árak régiónként különbözőek, a kínálati piac még nem egyenlítődött ki Gallia-szerte: míg a Svájchoz és Olaszországhoz közeli Savoyában egy pár kecske bérleti díja napi 10 euró, addig Bordeaux-ban, a délkeleti országrészben ugyanezért 14 eurót kérnek. Kaució van, nem is kevés: 200 euró.

Hogy ehhez mit szólnak a nagy műszaki áruházak, arról egyelőre nincs hír – valószínűleg még nem sietnek végleg lehúzni a rolót. De majd meglátjuk, mit szólnak akkor, amikor elvetemült környezetvédők esetleg hódokat fognak bérbe adni a motoros fűrészek kiváltására...

Ezek is érdekelhetnek