Sztárok babonái

Ki ne hallott volna arról, hogy a neves és ismert sztárok különféle babonákkal élnek együtt, remélve: ha hűek maradnak ezekhez, a baj elkerüli őket. Nos, nem szükséges közismert embernek lenni ahhoz, hogy összenőjünk reményt adó babonáinkkal...

HobbiBalogh Mária2010. 09. 13. hétfő2010. 09. 13.

Kép: Susan Sarandon The New York Premiere of WAR OF THE WORLDS, at the Ziegfeld Theatre. June 23, 2005. John Spellman / Retna Ltd., Fotó: John Spellman / Retna

Sztárok babonái
Susan Sarandon The New York Premiere of WAR OF THE WORLDS, at the Ziegfeld Theatre. June 23, 2005. John Spellman / Retna Ltd.
Fotó: John Spellman / Retna

Susan Sarandon ősszel gyakran sétálgat a New York-i Central Parkban, s ilyenkor összeszed pár maroknyi szépségesnek ítélt, lehullott falevelet. Meg van győződve arról, ha ezeket a párnája alá teszi, távol tartja magától az influenzát. A 63 éves színésznő nem vesztegeti az idejét a párkapcsolatában sem. Hiszi: ha egy férfi megdobogtatja a szívét, s két hétnél is tovább megértik egymást minden tekintetben, nincs mire tovább várni. Nos, Susan Sarandon éppen egy mála 32 évvel fiatalabb férfiba szerelmes, akihez bármikor férjhez menne. ( Lazán kellene követnünk a példáját!)

Oszter Alexandra színművésznő a fekete macskáktól tart, ami náluk családi hagyomány. Így ha autóval utaznak, s messziről észrevesznek egy ilyen állatot, inkább kerülő úton mennek tovább.

Leonardo di Caprio nem búcsúzik el hídon, mert egy régi olasz babona szerint soha többé nem találkozhatunk újra azzal, akitől hídon váltunk el.John Travolta évente egyszer, húsvét első napja előtt, új fehér holmit vesz magának, mert abban hisz, hogy így egy évre elűzi a gonoszt és a sötétséget magától.Jack Nicholson fél a tükörtől, mint az ördög a tömjénfüsttől. Úgy tartja, ha egyet is eltör, akkor két évig nem kerüli el a balszerencse és a betegség. Az Apokalipszis most című film főszerepét azért utasította vissza, mert a hollywoodi stúdiójában a szerepek kiosztásánál eltört egy tükör.

Dolly, a népszerű énekesnő a péntek 13.-át  szerencsésnek napnak tartja, de ha valami jó dolog történik vele, azon nyomban lekopogja ő is, nehogy kikiabálja, és elszálljon a siker. Ha pedig gázsit kap, örömében, s az esemény ismétlődését remélve azt mondja: „Apád-anyád idejöjjön!”

Cameron Diaz, Hollywood egyik legnagyszerűbb és egyben legbabonásabb színésznője mindent lekopog, ami fontos információ számára. Retteg, ha elhamarkodottan örül valaminek, fél, hogy máris romba dől a jó hír. Úgy véli, hogy gyönyörű karcsú alakját egy régen kapott, ma már kabalának számító nyakláncnak köszönheti. Antonio Banderas egy spanyol jósnő tanácsára a pénteket mindig a pihenésnek szenteli, a csillagjegye szerint ugyanis ezen a napon tud feltöltődni igazán testileg és szellemileg.

Számos külföldi és hazai híresség, valamint civil ember hord a karján vékony, piros zsineget, ami a gonoszt tartja távol, illetve elűzi a rontást és az átkot. (Próba, szerencse!)

Ezek is érdekelhetnek