Több milliárd élőlény küzdelme

Perzselő forróság, homokdűnék, néha egy-egy magányos tevekaraván – a legtöbbünkben ilyen kép él sivatagról. Pedig ez a vidék közel sem olyan kihalt, mint gondolnánk!

HobbiRomvári Orsolya2010. 09. 09. csütörtök2010. 09. 09.
Több milliárd élőlény küzdelme

Szeptember 1-je és október 31. között a sivatag különleges élővilága mutatkozik be a Magyar Mezőgazdasági Múzeum tárlatán. A „Sivatag – Több milliárd élőlény küzdelme éjjel és nappal” című interaktív kiállításon különleges környezetben színes képek és élethű szobrok hozzák testközelbe e barátságtalan vidék lakóit: sünöket, teknősöket, ritka madárfajokat, sivatagi medvét, vadszamarat, ugróegeret. A kaktuszok mellett számtalan növényfélével – például az afrikai földikürttel vagy a macskakarom-akáciával – is találkozhatnak a látogatók.

A kiállításon számos izgalmas tényre is fény derül. Így például: meddig repül egy szaharai homokszem?, hány lábbal születik az afrikai óriás ezerlábú?, kk rabolják el néha a galacsinhajtó bogár galacsinját?, mit keres a sivatagban a pápaszemes pingvin és a flamingó?, hány ezer évig él a homoklakó velvicsia?

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár.
Időpont: szeptember 11-október 31.
Nyitva: naponta 10-től 17 óráig, hétfő szünnap.

Ezek is érdekelhetnek