Majdnem 2 milliárd hátrányos helyzetűekre

Összesen 1,8 milliárd forint uniós támogatást fordíthat az ország 400 ezer fogyatékkal élő, de munkaképes korú magyar megsegítésére. A pénzt képzésükre, értékteremtési és működésfejlesztési tanácsadásra vehető igénybe.

IparkodóO. Horváth György2009. 05. 19. kedd2009. 05. 19.
Majdnem 2 milliárd hátrányos helyzetűekre

Az elmúlt évek adatai alapján Magyarországon a munkaképes korú fogyatékossággal élők számát körülbelül 400 000 főre tehetjük, közülük mindössze 10-12% van jelen a munkaerőpiacon. A munkahelyteremtés, a munkahelymegtartás és védelem érdekében a megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű személyeket foglalkoztató szervezeteknek és intézményeknek szervezeti és működési szinten kell a hatékonyságot növelniük. Erre a célra soha korábban nem állt még rendelkezésre forrás, most viszont 1,8 milliárd forint uniós keretet használhatnak fel a TÁMOP 2.4.2 pályázat során (részletek a www.nfu.hu honlapon). E pénz képzésekre, értékteremtési és működésfejlesztési tanácsadásra, valamint szervezeti felmérésekre vehető igénybe.

A pályázó szervezeteknek most térítésmentes segítséget nyújt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) működésfejlesztője, a DFT-Hungária Kft. A pályázatokat várhatóan június 24-től lehet majd beadni.

A TÁMOP 2.4.2 projektek lényege a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek fejlesztése. A pályázat másik része már az érintett dolgozókat befogadó munkahelyek átszervezését érinti, olyan befogadó munkahelyek kialakítását, amely a hátrányos helyzetű és a megválozott munkaképességű emberek munkába állását és munkahely-megőrzését támogatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek