Mégsem lesz nyári szünet a Zalakerámiánál

A Zalakerámia két termelőüzeme a korábbi évek gyakorlatával ellentétben az idén nyáron nem tervez leállást, a gyártás folyamatos lesz.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 06. 25. csütörtök2009. 06. 25.
Mégsem lesz nyári szünet a Zalakerámiánál

Korábban minden nyáron kéthetes karbantartási és felújítási szünetet tartott a romhányi és a tófeji üzem. Az idén - a korábbi termeléskorlátozások alkalmával - ezek a megelőző intézkedések már megtörténtek, így a termelésnek műszaki akadályai nincsenek. Ezért a nyári időszakban a termelés mindkét gyártóhelyen folyamatos lesz - derül ki a Zalakerámia Zrt. közleményéből.

A cég a Zala megyei Tófejen március közepétől április végéig szüneteltette a termelést.

Márton Péter elnök-vezérigazgató nemrégiben az MTI-nek azt mondta: a tavasszal újraszámolt, csökkentett értékesítési tervek alapján idén mintegy 8 millió négyzetméternyi burkolóanyag eladására számítanak. Ez nagyjából negyedével kevesebb a tavalyi forgalomnál, de az új tervekhez képest a cég valamivel jobb helyzetben van, növelte ugyanis piaci részesedését.

A romhányi és a tófeji üzemekben, valamint a cég budapesti központjában összesen mintegy 630 alkalmazottat foglalkoztat a részvénytársaság.


 

Ezek is érdekelhetnek