Láncfűrésszel az iskolában

Elkezdődött a közmunkások továbbképzése a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél; a közmunkaprogramban részt vevő 560 dolgozó közül 87-en szerezhetnek az erdőgazdálkodásban hasznosítható ismereteket és végzettséget – tájékoztatott a társaság.

IparkodóSzabad Föld Online2009. 07. 30. csütörtök2009. 07. 30.

Kép: Legális szakszerû fakitermelés favágók Dabas közelében lévõ erdõben motoros láncfûrész munkavédelem --- Fatolvajok, falopás, illegális fakitermelés, fakitermelõk 2008.02.22. fotó: Németh András Péter

Láncfűrésszel az iskolában
Legális szakszerû fakitermelés favágók Dabas közelében lévõ erdõben motoros láncfûrész munkavédelem --- Fatolvajok, falopás, illegális fakitermelés, fakitermelõk 2008.02.22. fotó: Németh András Péter

A cég hajdúsági erdészeteiben dolgozó közmunkások közül 22-en erdőművelő képzésen, míg 23-an erdei melléktermékgyűjtő- és hasznosító oktatáson vesznek részt. Az előbbi keretében a szaporítóanyag-termelés, az erdősítés, a fásítás, valamint az erdőnevelés munkafolyamatait, utóbbi képzés keretében erdészeti alapismereteket, termőhelyismeretet, erdővédelmet tanulnak a közmunkások - adta hírül az agrárhaszon.hu. A Nyírerdő Zrt. szabolcsi erdészeteiben, valamint nyírbátori fafeldolgozójában is elindítja az oktatást: a megyében 42 ember sajátíthatja el a fakitermelő és a fűrészipari gépkezelő szakmák elméleti és gyakorlati ismereteit.


A képzések elvégzésével a közmunkások olyan képesítést szereznek, amelynek segítségével jobb eséllyel léphetnek ki a munkaerőpiacra, ahol hatékonyabban foglalkoztathatóvá válnak. A májustól november végéig tartó közmunkaprogramban a két megye 72 településének 560 lakosa érintett. A projekt teljes költségvetése meghaladja az 520 millió forintot, amit a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsa és Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 210 millióval támogat. A programhoz az erdészeti társaság húsz százalékos önerőt, mintegy 105 millió forintot biztosított.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek