Kiváló klónkutyák

Mindent az eredményességért! Klónozott drogkereső kutya-csapatot helyeztek szolgálatba a dél-koreai repülőtéren. A hat kábítószer-kereső eb egyetlen labrador retriever tökéletes genetikai másolata. A klónok egy héttagú alom tagjai, 2007-ben születtek. Egyetlen felmenőjük egy szolgálattól már visszavonult, különleges képességű kábítószer-kereső.

Kaleidoszkóp2009. 08. 28. péntek2009. 08. 28.
Kiváló klónkutyák

Mindegyik kiskutya a Toppy nevet kapta. A kiváló munkakutya klónozását a Szöuli Egyetem tudóscsoportja végezte, amelynek 2005-ben a világon először sikerült kutyát (egy afgán agarat) ivartalan módon létrehoznia.

A kutyusok szolgálati helye a szöuli repülőtér és három másik, a csempészek által kedvelt forgalmas csomópont. Kiképzésük 16 hónapot vett igénybe; egyikük sérülés miatt nem folytathatta a kiképzést, ő civil maradt. A vámhatóság közlése szerint a klónozott drogkereső kutyákkal rengeteg pénzt és munkát lehet megtakarítani, mivel a természetes módon megfogant állatoknak mindössze harminc százaléka alkalmas a szigorú kiképzésre és a későbbi munkára. Ezek a kutyák viszont egy az egyben örökölték felmenőjük tehetségét.

Ezek is érdekelhetnek